Induljunk egy ízekkel teli kulináris kalandra ezen fekete berkenyés muffinokkal! Ezek a pici, puha csodák nem csak a reggeli kávé vagy tea tökéletes kísérői, hanem bármilyen pillanatot feldobhatnak a nap folyamán.
A muffinok elkészítése egyszerű és gyors, de az eredmény minden egyes harapásnál meghálálja a fáradozást. A sütőben pedig mindössze néhány perc alatt elkészülnek. Az illatuk magával ragad, és amint kijönnek a sütőből, alig lehet ellenállni annak, hogy azonnal megkóstoljuk.
Ezek a muffinok nem csak az ízükkel varázsolnak mosolyt az arcunkra, hanem megtöltik a házat egy csodálatos sütemény illatával is. Érdemes készíteni egy adagot, hogy legyen mindig kéznél egy kis édes falat, amikor az édességre vágyunk. Ebből a mennyiségből 12 darab normál méretű (7 cm-es) muffin lesz.
Hozzávalók:
- 25dkg liszt
- 0.5tk só
- 3tk sütőpor
- 2.5dl tej
- 1db tojás
- 10dkg cukor
- 0.6dl olaj
- 20dkg fekete berkenye gyümölcs vagy egy csomag kandírozott fekete berkenye
- Némi vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
- Felmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, sót és sütőport. Másik edényben összekeverjük a tejet, tojást és cukrot, majd hozzáadjuk az olajat, és alaposan elkeverjük.
- A nedves összetevőket beleöntjük a száraz összetevőkbe, és alaposan elkeverjük, amíg sűrű tésztát kapunk. Nem szükséges túlzottan kidolgozni vagy aggódni, ha a tészta kissé csomós marad. Ez a módszer egyszerű és ideális, hiszen a muffin sütése közben magától összeáll és elkészül.
- Tetszés szerinti fekete berkenye gyümölcsöt adunk hozzá, majd lazán elkeverjük. Kb. 20 dkg-ot vesz fel ebből ez a mennyiségű tészta. Adhatunk hozzá még aszalt gyümölcsöt, dió féléket és esetleg csokoládét.
- Kivajazzuk a muffinsütő formáját, hogy a később kiemelkedő muffinokat könnyen ki lehessen venni. Ezután helyezzük a muffinpapírokat a formába.
- A tésztát kanállal adagoljuk a formákba. Az adagoláshoz lehet fagyis kanalat is használni – a muffin tésztához általában egy kanálnyi mennyiség szükséges. Ha nincs ilyen kanalunk, akkor egy evőkanál is megfelelő, ami kb. három púpozott kanálnyi tésztát jelent. Az adagokat egyenletesen oszlassuk el, a forma körülbelül 3/4-ét töltse meg a tészta.
- A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Fedezd fel a természet csodáját a 100% BIO fekete berkenye - arónia gyümölcslével, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, hogy felturbózd az egészséged! Most 3 literes kiszerelésben, praktikus Bag-in-Box csomagolásban - az életerő új íze csak rád vár! Napi adagja nincs 300 Forint!
Fedezd fel a természet csodáját a 100% BIO fekete berkenye - arónia gyümölcslével, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, hogy felturbózd az egészséged! Most 3 literes kiszerelésben, praktikus Bag-in-Box csomagolásban - az életerő új íze csak rád vár! Napi adagja nincs 300 Forint!
Ez is érdekes lehet számodra, olvastad már?
Ezért kell bio fekete berkenyelét innod minden nap – Az eredmények megdöbbentőek!
A csodaital, ami megváltoztathatja az idősek életét: miért igyál arónia levet minden nap?
A kedvenc fekete berkenye reggeli smoothiem
Kicsi kert, nagy kincs: ültess fekete berkenyét most és élvezd a gyümölcsét jövőre!