Az elronthatatlan fekete berkenyés muffin recept

Fekete berkenye - Arónia termékek vásárlása - https://biofeketeberkenye.hu

Induljunk egy ízekkel teli kulináris kalandra ezen fekete berkenyés muffinokkal! Ezek a pici, puha csodák nem csak a reggeli kávé vagy tea tökéletes kísérői, hanem bármilyen pillanatot feldobhatnak a nap folyamán.

A muffinok elkészítése egyszerű és gyors, de az eredmény minden egyes harapásnál meghálálja a fáradozást. A sütőben pedig mindössze néhány perc alatt elkészülnek. Az illatuk magával ragad, és amint kijönnek a sütőből, alig lehet ellenállni annak, hogy azonnal megkóstoljuk.

Ezek a muffinok nem csak az ízükkel varázsolnak mosolyt az arcunkra, hanem megtöltik a házat egy csodálatos sütemény illatával is. Érdemes készíteni egy adagot, hogy legyen mindig kéznél egy kis édes falat, amikor az édességre vágyunk. Ebből a mennyiségből 12 darab normál méretű (7 cm-es) muffin lesz.

Hozzávalók:

  • 25dkg liszt
  • 0.5tk só
  • 3tk sütőpor
  • 2.5dl tej
  • 1db tojás
  • 10dkg cukor
  • 0.6dl olaj
  • 20dkg fekete berkenye gyümölcs vagy egy csomag kandírozott fekete berkenye
  • Némi vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés:

  1. Felmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, sót és sütőport. Másik edényben összekeverjük a tejet, tojást és cukrot, majd hozzáadjuk az olajat, és alaposan elkeverjük.
  2. A nedves összetevőket beleöntjük a száraz összetevőkbe, és alaposan elkeverjük, amíg sűrű tésztát kapunk. Nem szükséges túlzottan kidolgozni vagy aggódni, ha a tészta kissé csomós marad. Ez a módszer egyszerű és ideális, hiszen a muffin sütése közben magától összeáll és elkészül.
  3. Tetszés szerinti fekete berkenye gyümölcsöt adunk hozzá, majd lazán elkeverjük. Kb. 20 dkg-ot vesz fel ebből ez a mennyiségű tészta. Adhatunk hozzá még aszalt gyümölcsöt, dió féléket és esetleg csokoládét.
  4. Kivajazzuk a muffinsütő formáját, hogy a később kiemelkedő muffinokat könnyen ki lehessen venni. Ezután helyezzük a muffinpapírokat a formába.
  5. A tésztát kanállal adagoljuk a formákba. Az adagoláshoz lehet fagyis kanalat is használni – a muffin tésztához általában egy kanálnyi mennyiség szükséges. Ha nincs ilyen kanalunk, akkor egy evőkanál is megfelelő, ami kb. három púpozott kanálnyi tésztát jelent. Az adagokat egyenletesen oszlassuk el, a forma körülbelül 3/4-ét töltse meg a tészta.
  6. A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Ez is érdekes lehet számodra, olvastad már?