Ha a sajttorták szerelmese vagy, de valami újdonságra vágysz, akkor jó helyen jársz! A klasszikus New York-i sajttortát most arónia öntettel bolondítjuk meg. Az arónia – más néven fekete berkenye – egy rendkívül magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs, amely intenzív színével és pikáns ízével különleges élményt nyújt a desszertekben. Ezt a receptet nemcsak ünnepi alkalmakra ajánljuk, hanem bármikorra, amikor valami finom és egészséges édességre vágysz.

Hozzávalók

Tortalaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 100 g olvasztott vaj

Sajttortához:

  • 600 g krémsajt
  • 150 g cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 ml tejföl

Arónia öntethez:

  • 200 g arónia bogyó (friss vagy fagyasztott)
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő (opcionális, sűrítéshez)
Aróniás sajttorta – a bogyós varázslat, ami minden falatban elkápráztat!

Elkészítés

  1. Tortalap: A zabkekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük.
  2. Sajttorta töltelék: A krémsajtot cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, vaníliát és tejfölt. Az egynemű masszát a hűtött alapra öntjük, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk a formában kihűlni.
  3. Arónia öntet: A bogyókat cukorral, vízzel és citromlével felforraljuk. Ha sűrűbb szószt szeretnénk, a végén kukoricakeményítővel besűríthetjük. Hagyjuk kihűlni, mielőtt a tortára öntenénk.

Tálalás

Amikor a torta teljesen kihűlt, öntsük rá az arónia öntetet, és tegyük a hűtőbe még legalább 2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. A sajttorta így frissen és hűtve a legfinomabb!

Ez a sajttorta arónia öntettel nemcsak ízélményt nyújt, de a fekete berkenye egészségre gyakorolt jótékony hatásait is élvezhetjük, ha rendszeresen fogyasztjuk. Lepd meg vendégeidet ezzel a különleges desszerttel, és garantáltan emlékezetes marad az alkalom!